Спаси сърцето си от ТРОМБ с AFIB на Microlife !

Новини

 


 

Хипертонията и предсърдното мъждене са основните фактори за риска от инсулт.

прочети още...


 

 


Вход за дистрибутори

[ Забравена парола ]

 

Microlife RSS News

Често задавани въпроси относно термометрите за ухо

 

 

 Как действа термометъра за ухо на Microlife?
Термометъра за ухо на Microlife измерва инфрачервената енергия, излъчвана от тъпанчето и заобикалящата тъкан. Тази енергия се събира чрез лещи и преобразява във вярната температурна стойност.

 Безопасно ли е да се постави накрайника изцяло в ухото на деца или бебета?
Да, накрайникът е прекалено къс, за да стигне до тъпанчето. Ушният канал на бебетата и малките деца е по-малък отколкото накрайника на термометъра, така че той не може да достигне до чувствителната част на ухото. Дръпнете ухото, както е обяснено в инструкцията за ползване и внимателно поставете накрайника в ухото. Когато почувствате противопоставяне от страна на ухото спрете напъхването и задръжте тази позиция.

 Може ли термометъра за ухо на Microlife с инфрачервени лъчи да нарани по някакъв начин?
Не, термометъра за ухо на Microlife не изпраща никакви вълни или топлина по което и да е време. Той действа единствено като приемник на топлина.
Ако ухото е възпалено или е налице ушна инфекция, се препоръчва измерването да се извърши в другото ухо или да се използва стандартен цифров термометър орално, под мишницата или ректално, както изисква случая.

 Как се сравнява отчитането с термометър за ухо на Microlife с орално, ректално или аксиларно отчитане?
Измерванията с термометър за ухо на Microlife са сравними с тези на оралната температура, измерена с качествен термометър.
Ректалните температури са малко по-високи отколкото измерванията, извършени орално.
Измерване под мишницата се влияе най-силно от стайната температура, така че е по-трудно да се удостовери. То е по-ниско отколкото оралните измервания.

 Толкова ли е точен термометъра за ухо на Microlife колкото болничните устройства?
Точността на термометъра за ухо на Microlife е доказана клинично. Термометрите за ухо на Microlife са толкова точни колкото и най-скъпите болнични устройства.
Термометъра за ухо на Microlife е произведен, за да отговаря на същите международни стандарти, както болничните устройства.
Разликата с болничното устройство е в дизайна. Болничните устройства са по-стабилни и следователно не толкова чувствителни при изпускане. Те се доставят със стабилни скоби за стена, разнообразни предпазители за накрайника и т.н.
Някои професионални термометри притежават качеството да изобразяват резултатите, сравнявани съответно с ректални или орални отчитания. Ние считаме това за доста объркващо и предпочитаме да показваме реалната достоверна ушна температура. Доколкото ни е известно няма никаква медицинска база, която да позволява „трансфер” на данните към ректални или орални резултати.

 Кое ухо би трябвало да използвам, за да измеря телесната температура?
Обикновено няма никаква значителна разлика в ушните температури. Препоръчваме Ви да се упражнявате да измервате температурата, когато сте добре, да установите нормалната температура за себе си и Вашето семейство, и да използвате ухото, което отчита по-висок резултат.

 Защо получавам различни резултати в лявото и в дясното ухо?
Температурата може да варира слабо между лявото и дясното ухо, поради замърсяване на ухото, ушна кал или поради индивидуални особености.
Моля, имайте предвид, че позицията на накрайника по време на измерване може да повлияе на резултатите. Много е важно да изправите ушния канал и поставите накрайника удобно и изцяло вътре, за да си подсигурите точност.

 Защо термометъра за ухо на Microlife е подходящ за преждевременно родени бебета и възрастни?
Термометъра за ухо на Microlife е разработен, така че да измерва телесната температура на възрастни и деца на всякаква възраст, включително и на преждевременно родени бебета. Внимание: при висока температура при бебета и малки деца незабавно известете лекуващия лекар!

 Мога ли да използвам термометъра за ухо на Microlife за измерване на телесната температура в други части на тялото?
Не, термометъра за ухо на Microlife е предназначен единствено за ушни измервания.
Можете да измервате температурата на обекти, като водата за баня на бебето или млякото му в границите между 0 °С до 100° С ( 32° F до 212°F). Ако искате да измерите стайната температура, температурата на водата за банята на бебето или млякото му и т.н., моля, поставете предпазителя на накрайника. Доближете възможно най-близо до повърхността на обекта, чиято температура искате да измерите и започнете измерването. Моля, внимавайте ДА НЕ ПОТАПЯТЕ СЕНЗОРА в млякото или течността, тъй като устройството НЕ Е ВОДОУСТОЙЧИВО. Моля, имайте предвид, че устройството е в състояние само да регистрира температурата на повърхността на обекта, давайки Ви представа за нея.
Внимание: имайте предвид, че в по-дълбоки слоеве на течността е възможно да има области с по-висока температура.

 Ушната кал влияе ли на резултатите?
Малко количество ушна кал не е проблем, тъй като тя пропуска температурната радиация, но голямо количество може да е причина за неточно отчитане.

 Мога ли да измервам температура, когато детето ми има ушна инфекция?
Обикновено, ушните инфекции причиняват значителна болка. Подръпването на външното ухо би увеличило дискомфорта. Препоръчва се измерване да се извършва в не засегнатото ухо или в друга част на тялото със съответно устройство.