Спаси сърцето си от ТРОМБ с AFIB на Microlife !

Новини

 


 

Хипертонията и предсърдното мъждене са основните фактори за риска от инсулт.

прочети още...


 

 


Вход за дистрибутори

[ Забравена парола ]

 

Microlife RSS News

Общи въпроси за инфрачервените термометри

 

 

 Защо мога да получа различни отчитания, когато извършвам много измервания?
Защо мога да получа различни отчитания при многократно измерване?
Уверете се, че използвате нов предпазител за накрайника при всяко измерване. Изчакайте поне 30 сек. след 3-5 продължителни измервания.
Изправете ушния канал, като леко дръпвате външното ухо:

  • За деца под 1 год.: дърпайте ухото право назад.
  • За деца над 1 год. и възрастни: дърпайте ухото нагоре и назад.
Изисква ли калибриране термометъра за ухо на Microlife?
Според международните стандарти ние изискваме да се обърнете към оторизирания представител на Microlife, за да извършва проверка за точност на всеки две години.Как да разбера, че уредът измерва точно след дълга употреба или изпускане?
Термометърът на Microlife има функция да извършва измерване всеки път, когато се включи. Така, че стига да не получавате съобщения за грешка (“ERR?) подходящата техника ще даде точен резултат. Според международните стандарти ние изискваме да се обърнете към оторизирания представител на Microlife за извършване на проверка за точност на всеки две години.Как мога да измервам температурата на бебешкото мляко или водата за къпане на бебето?
Да, отчитания на температурата на повърхността са възможни в рамките на 0° С до 100°С (32°F до 212°F). Ако искате да измервате стайна температура, температурата на водата за къпане или бебешкото мляко, моля поставете предпазителя върху накрайника на устройството. Преместете го близо до повърхността на предмета, чиято температура искате да измерите и започнете измерването. Моля, НЕ ПОТАПЯЙТЕ СЕНЗОРА в млякото или течността, тъй като устройството НЕ Е ВОДОУСТОЙЧИВО. Моля, имайте предвид, че уредът може само да измери температурата на повърхността на предмета. Внимание: в по-дълбоки пластове на течността температурата може да е по-висока.Може ли жената да използва термометъра за ухо на Microlife за измерване на базалната телесна температура с цел определяне периода на овулация?
Ние НЕ препоръчваме това, тъй като не са направени клинични изпитвания за потвърждаване правилното измерване на базална температура с ушни термометри.Мога ли да използвам термометъра за ухо на Microlife, докато пътувам в колата или линейката? Студените температури през зимата оказват ли въздействие върху показанията?
Да, но моля, имайте предвид, че околната работна температура трябва да е между
10°С и 40°С (50°F и 104°F)! Ако самият термометър е извън тези граници никакви измервания не могат да се извършат. В такъв случай екранът показва “L” или “H”. За да се върне термометърът в границите на работната си температура ще е необходимо известно време.Подходящ ли е термометъра на Microlife за животни?
Термометрите на Microlife са разработени и предназначени за хора. Нямаме опит с измерванията на температурата на животни и не поемаме никаква отговорност за данни, получени при животни.Стайната температура въздейства ли на отчитанията?
Не, ако работната температура е между 10°С и 40 °С (50° F и 104 °F)! Ако самият термометър е извън тези граници никакви измервания не могат да се извършат. В такъв случай екранът показва “L” или “H”. За да се върне термометърът в границите на работната си температура ще е необходимо известно време.Каква е продължителността за използване на термометрите за ухо на Microlife?
Продуктите на Microlife са предназначени да се използват продължително време. Използваните компоненти са с високо качество и добре защитени. Независимо от дизайна и конструкцията невнимателното боравене с термометрите на Microlife може да доведе до грешен резултат при отчитанията.
Когато проектираме нов продукт, ние извършваме тестове за издръжливост на ключови компоненти, за да осигурим дълготрайност. Продуктът е предназначен да се използва от 5 до 10 години в преценени „нормални” домашни условия за употреба.
Според международните стандарти ние изискваме да се обърнете към оторизирания представител на Microlife за извършване на проверка за точност на всеки две години.
Правилната употреба и използване на термометрите на Microlife би трябвало да подсигури много години точни измервания на температурата.Колко дълго трае батерията?
Батерията има продължителност на живот поне за 1000 измервания. Когато потребителят монтира нови батерии и получава отчитания, които смята за неточни, моля проверете следното:
Колко стара е батерията? Батериите губят капацитет след престой дори и да не се използват.
Моля, уверете се че батерията е нова.
Батерията може да работи с други уреди (например будилник), които изискват по-нисък минимум за входящото електрическо напрежение, но не може да работи с термометър.
Ако продуктът на Microlife остане в склада на представителя на Microlife значително време, животът на батерията значително намалява.
Стайната температура също оказва въздействие върху годността на батерията. При температури под 15 °С, годността на батерията намалява значително!Какъв тип батерия се препоръчва при смяна?
Термометърът е снабден с литиева батерия CR 2032. Препоръчваме да носите старата батерия със себе си, когато купувате нова.
Microlife не продава батерии. Те могат да се закупят във всеки магазин за ел.стоки, аптека, фотографски магазин или бензиностанция.Водонепромокаеми ли са термометрите за ухо на Microlife?
Не, никога не потапяйте термометъра във вода или други течности.