Спаси сърцето си от ТРОМБ с AFIB на Microlife !

Новини

 


 

Хипертонията и предсърдното мъждене са основните фактори за риска от инсулт.

прочети още...


 

 


Вход за дистрибутори

[ Забравена парола ]

 

Microlife RSS News

Кратко ръководство от Microlife за избор на апарат и извършване на измерване

 

Според проучване един от всеки трима американци е с високо кръвно налягане. Сега 65 млн. американци се намират в потенциално рисково състояние. Смъртните случаи са се увеличили с 30% през последните 10 години. Според експерти, всеки човек с високо артериално налягане трябва редовно да го контролира у дома. Изборът на удобен, точен и достоверен домашен апарат за кръвно налягане и правилната му употреба е лесен, ако пациентите следват няколко важни съвета.


Според проучване, което излезе в Журнал на Американската Медицинска Асоциация (JAMA), измерването на кръвното налягане в домашни условия е дори по-полезно отколкото в клиника. Според авторите на проучването: „Измерването на артериалното налягане (BP) в домашни условия е по-точно по отношение прогнозиране отколкото измерването на ВР в клиника. ВР трябва системно да се измерва в домашни условия при пациенти, подложени на лечение за хипертония”.
 

Инструкциите за артериално налягане на Американската Асоциация за Сърдечно-съдови заболявания гласи, че контролирането на артериалното налягане в домашни условия е важно, защото „то информира и пациента и лекаря за тенденции или внезапни промени в нивото на налягането, елиминира „ефекта на бялата престилка” (повишаване на артериалното налягане на даден човек в присъствието на медицинско лице) и позволява по-често сравняване на данни от измерване на артериалното налягане”.
 

“Изборът на точен, достоверен и лесен за експлоатация апарат за измерване на артериалното налягане е лесен, ако пациентът знае какво търси”, според доктор Джеймс Маулт, кардиохирург и главен медицински служител на Microlife. “Можете да провеждате домашен контрол с нови, удобни за употреба апарати за кръвно налягане, които са толкова точни, колкото и тези, използвани от лекарите”, казва доктор Маулт.


Може да изберете апарати за горната част на ръката или апарати за китка. Те биват автоматични и полуавтоматични, с нови МАМ и РАД технологии, които позволяват три последователни измервания на артериалното налягане или измерване на налягането с едновременно следене състоянието на пулса. Има също така и апарати за кръвно налягане с памет, които позволяват на пациента да записва всяко измерване и лесно да проследява броя измервания, заради следващото си посещение при лекаря.


Според доктор Маулт, при избора си на апарат, пациентът трябва да има предвид следното:

 

  • Изберете модел, който лесно ще извършва измерването на кръвното налягане на собствената Ви ръка.
  • Изберете апарат за кръвно налягане, който е клинично валидиран според критериите на Британското Хипертонично Общество (BHS). Потърсете логото на BHS върху опаковката.
  • Изберете апарат, който ще съхранява измерванията на кръвното налягане, така че лесно да можете да ги предоставите на лекаря си.


Апаратите за кръвно налягане Microlife притежават тези характеристики, валидирани са клинично според критериите на Британското Хипертонично Общество (BHS) и се предлагат в аптеките по целия свят. BHS е световен авторитет по отношение качеството на апарати за измерване на кръвното налягане.

Когато се извършва измерването - казва доктор Маулт - важно е да се следват указанията на производителя за употреба на апаратите. В допълнение, пациентите трябва да следват следните елементарни стъпки, за да са сигурни, че са провели точно измерване на кръвното налягане:

  • Имайте под ръка лист и химикал, за да запишете измереното кръвно налягане. Някои апарати за кръвно налягане записват и съхраняват измерването автоматично.
  • Седнете в тиха спокойна стая, докато оголената ръка почива върху маса или друга подложка.
  • Обгърнете горната част на ръката или китката ( в зависимост от вида на Вашия апарат) с маншета. Тя трябва да е приблизително на височината на сърцето. Следвайте указанията на производителя, за да го нагласите и използвате правилно.
  • Извършете измерването.
  • Запишете получените данни, времето и датата на измерването.

 

 

James R. Mault, M.D

Д-р Маулт е сертифициран сърдечен хирург. Той е автор на повече от 100 статии, книги и съавтор на публикации в медицински списания, а също така е признат изобретател на повече от 100 признати и подлежащи за признаване патенти на различни медицински уреди и системи за самоконтрол на здравето. Понастоящем Д-р Mault е член на факултета по кардиохирургия в Центъра за здравни науки към университета в Колорадо. Д-р Mault има бакалавърска степен по биология и магистърска степен от университета в Мичиган. Той е главен медицински служител на Microlife, САЩ.