Новини - Microlife

Актуални новини за продукти и събития на Самоконтрол ООД - официален представител на Microlife за България

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА НА MICROLIFE „Проект превенция срещу инсулт“.

6 юни 2024 г.
С участието си в Играта участниците в нея приемат условията на изложените по-долу официални правила на Играта (отбелязвани като „Официални правила“ или „Общи условия“).

Младите хора и кръвното налягане

4 септември 2023 г.
Кръвното налягане е ключов показател за здравето на сърцето и кръвоносната система. Колкото и да сме свикнали да е прието, че измерването, следенето и овладяването на кръвното се отнася за възрастните хора – това не е съвсем така.

Хипертония - фактори и овладяване

4 септември 2023 г.
Хипертонията, обичайно наричана високо кръвно налягане, е едно от най-разпространените здравословни проблеми в днешното общество. Хипертонията се определя, когато нивата на кръвното налягане постоянно надвишават позволените стойности. Повишеното кръвно налягане е свързано с различни заболявания, включително инсулт, сърдечен инфаркт, хронична сърдечна недостатъчност и бъбречни заболявания.

Какъв е нормалният сърдечен пулс според възрастта?

4 септември 2023 г.
Известно е, че сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло и играе ключова роля за поддържането на жизнените функции. Водещо и основно свойство на сърцето е сърдечният пулс, който представлява броя на ударите на сърцето в една минута. Именно сърдечният пулс може да служи за ориентир за състоянието на сърдечното здраве на човек.

Инсулт – причини, последствия, превантивни мерки

4 септември 2023 г.
През последните две десетилетия в България се наблюдава водеща позиция по отношение на смъртността от инсулт. Броят на починалите българи в резултат на инсулт е четири пъти по-висок в сравнение с гражданите на други европейски държави. Ситуацията се влошава още повече, тъй като България заема последното място по отношение на лечението на това заболяване.

Препоръки за добро сърдечно здраве

4 септември 2023 г.
Сърдечносъдовите заболявания са сериозна заплаха за здравето и дълголетието на хората. Особено опасната е връзката между хипертонията (високото кръвно налягане) и различни сърдечносъдови инциденти и заболявания като инсулт, инфаркт, предсърдно мъждене, аритмии и сърдечна недостатъчност. Европейското кардиологично дружество и Американската кардиологична асоциация се обърнаха към населението с нови препоръки за поддържане на добро сърдечносъдово здраве. Какво ни съветват?

Инхалациите – средство за минимизиране на страничните ефекти на лекарствата

21 Май 2020 г.
Инхалацията е често прилагана при масовите респираторни заболявания и при първи признаци на настинка, грип и вируси. В сравнение със стандартните перорални медикаменти за лечение, тя има редица предимства. При вдишване, лекарството действа директно върху нужното място и дава високи концентрации от прилаганите лекарства. Следователно, инхалацията обикновено се свързва с висока белодробна ефикасност, в сравнение с пероралния прием на лекарствени вещества.

Как да облекчим пролетните алергии у дома? Инхалационната терапия идва на помощ!

20 Май 2020 г.
Пролетните алергии се проявяват с дразнене или подуване на лигавицата на носа. Това състояние е известно като алергичен ринит. Обостря се при излагане на алергени, като прах, поява на полени и мъхове и разцъфването на различни растения през пролетта. В повечето случаи пролетните алергии се лекуват с медикаменти, но те често имат и негативни ефекти като успиване, проблеми с храносмилателната система и др.

Защо предсърдното мъждене е опасно и как да се предпазим?

11 Май 2020 г.
Предсърдното мъждене е сърдечно заболяване, при което се причинява неравномерна и често необичайно бърза сърдечна дейност, която води до влошено кръвоснабдяване. Според изследванията, то се среща най-често при хора над 60 г., но се наблюдават все повече случаи в България и по света, при които заболяват именно по-младите пациенти. Това състояние увеличава риска от инсулти, сърдечна недостатъчност и други сърдечни усложнения. Появява се, когато двете горни камери на сърцето бият хаотично и са извън координация с долните камери на сърцето. Не е животозастрашаващо, но е достатъчно сериозно и изисква медицинско лечение.

Как домашната изолация влияе на сърцето и кръвното налягане?

29 Април 2020 г.
Влияе ли стоенето вкъщи на хората с високо кръвно налягане? Във връзка с извънредната ситуация в България обръщаме внимание на възрастните хора и пациентите със сърдечносъдови заболявания. За тях периодът крие повишен риск върху психологическото и здравословното им състояние и това в последствие може да се отрази негативно и на състоянието на сърдечносъдовата им система. Според Световната здравна организация....

Инхалационна терапия при вируси и Коронавирус.

23 Април 2020 г.
Да се предпазим от вирусите у дома с помощта на инхалациите. Инхалационната терапия се препоръчва при всички заболявания, свързани с дихателните пътища и белите дробове, но сега може да ни е още по-полезна. Наясно сме, че в момент на пандемия и борба с Covid-19 заболяването се развива най-бързо при нисък имунитет и слаба белодробна система. Ето как можете да използвате инхалационната терапия по време на вируси.

Вземи сега автоматичен апарат за кръвно налягане Microlife А3L Comfort, измерващ точно и при аритмия

7 Ноември 2019 г.
С настъпването на зимния сезон, Microlife Bulgaria започва кампания за грижа на най-скъпото – сърцето.

Как да измерваме правилно кръвното си налягане?

17 Януари 2019 г.
Разберете правилния начин за провеждане на надеждни и точни измервания на кръвното налягане.

Как да измерваме телесната температура правилно?

17 Януари 2019 г.
Искате ли да знаете всичко за термометрите – от това как да ги използвате правилно до това какъв е точният термометър за вашите нужди? Тази статия дава отговорите на тези въпроси, както и установява разликите между техническата точност и клиничната надеждност на измерването.

Какво предлага Националният сервизен център Microlife за медицинска техника?

08 Януари 2019 г.
Провери апарата си за кръвно? Купи маншет за автоматичен апарат за кръвно? Търсиш чашка за инхалатор? Националният сервизен център Microlife за медицинска техника ще се погрижи за нуждите ви!

Как да намалим риска от инфаркт и инсулт?

06 Декември 2018 г.
Всичко от вашето ежедневие се отразява върху сърцето ви - от храната, която до ядете, до стреса, който изпитвате. Тази статия ще ви даде кратки насоки за това как да се предпазите от появата на инфаркт и инсулт.

Автоматичен апарат за кръвно налягане Microlife А3L Comfort, измерващ точно и при аритмия

03 Ноември 2018 г.
Сега Microlife А3L Comfort е на специална промоционална цена от 129 лева! Побързайте да се възползвате от това предложение! Вижте неговите предимства!

Не забравяй за сърцето през лятото

12 Юли 2018 г.
Лятото е сезон, през който всеки обръща повече внимание на тялото, дрехите, тена, косата, но сърцето е по-важно. То също има нужда от повишени грижа и внимание през най-топлия сезон от годината.

Редовното мерене на кръвното може да ни спаси от инсулт

22 Май 2018 г.
Това сочат резултатите от проучване по време на националната здравна кампания, отбелязваща Световния ден за борба с хипертонията

17 МАЙ 2018 - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ХИПЕРТОНИЯТА

16 Май 2018 г.
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНА КАМПАНИЯ
„НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – НОРМАЛЕН СЪРДЕЧЕН РИТЪМ – ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ИНСУЛТ”

Д-Р НИКОЛАЙ ПОРОЙЛИЕВ: Наблюдава се постоянна тенденция за подмладяване на инфаркт и инсулт, както и по-висока честота при мъжете в сравнение с жените

23 Януари 2018 г.
Застрашава ли студеното време хората със сърдечно-съдови заболявания?
По-чести ли са миокардните инфаркти през зимата?
Подмладяват ли се те и защо?
Отговор на тези и други въпроси търсим от д-р Николай Поройлиев от Клиниката по спешна кардиология в столичната Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Важно е хората да умеят да си служат правилно с медицински прибори за контрол в домашни условия

20 Декември 2017 г.
ТД-р Иван Вецев, Национална пациентска организация:
През 2018 година планираме са осигурим в няколко партньорски здравни заведения проследяване на пациенти с новодиагностицирано предсърдно мъждене.

Следете кръвното и подбирайте храната си, за да имате здрави бъбреци

12 Декември 2017 г.
Проф. Борис Богов
Все повече българи във все по-млада възраст стават жертва на метаболитния синдром, който включва затлъстяване, повишено кръвно налягане, захарен диабет. Разбира се, не са пощадени и бъбреците. Хроничното бъбречно заболяване се среща все по-често и, което е не по-малко притеснително, и при по-млади хора.

Дарение на Microlife за Планинска Спасителна Служба

25 Септември 2017 г.
На 21 септември, в централата на Българския червен кръст беше връчено дарение на медицинска техника Microlife за Планинската спасителна служба

В планината ние спасяваме живот!

25 Септември 2017 г.
В планината ние спасяваме живот, много важно е да разполагаме с качествена и сигурни медицински пособия Д-р Еди Йорданов е планински спасител с дългогодишен стаж в Планинската спасителна служба (ПСС) на (БЧК) и главен експерт по долекарска помощ в централата на ПСС.

Стремим се да мотивираме хората да живеят здравословно

25 Септември 2017 г.
Аптеките все по-често предлагат достъпни здравни услуги и така е навсякъде в Европа

Магистър - фармацевт Антон Вълев
Председател на Националната аптечна камара
Член на Българското медицинско хомеопатично дружество, на Българската асоциация по педиатрия

Благодарим Ви!

27 Юли 2017 г.
AFIB MICROLIFE е признат от Български фармацевтичен съюз за Продукт на годината в категория медицинско изделие.
Благодарим Ви! Тази победа е чест и голяма отговорност за нас!
Тази награда е и за всеки един от вас, които работите с най-висок професионализъм, голямо сърце и ясна идея, че за здравето фармацевта винаги препоръча НАЙ - ДОБРОТО!
Продължаваме заедно напред - да работим с най - доброто в името на живота!

Високото кръвно е най-лесната за диагностициране и най-трудната за лечение болест

06 Юли 2017 г.
Не се страхувайте от кафето, не бъдете пълни въздържатели, но се старайте да формирате висока емоционална култура и култура на партньорството у децата си още от най-ранна възраст, е съветът на известната кардиоложка към всички, които искат да се предпазят от хипертония и болести на сърцето

AFIB MICROLIFE спечели престижна награда на Български фармацевтичен съюз

28 Юни 2017 г.
На официална церемония, организирана от Български Фармацевтичен Съюз, Microlife получи голямата награда в категория „Медицинско изделие на годината“.

БЪЛГАРСКИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДНИ 2017 НА ДУНАВ / BULGARIAN PHARMACEUTICAL DAYS 2017 ON THE DANUBE

21 Юни 2017 г.
С удоволствие Ви съобщаваме, че Самоконтрол ООД ще бъде част от Български фармацевтични дни 2017 на Дунав, провеждащо се в гр. Русе.
На събитието ще представим висок клас медицинска техника с марка Microlife и технологията Afib.
За нас ще бъде удоволствие да Ви посрещнем в периода 23-25 юни на щанд 27, Булстрат Арена гр. Русе

Увеличава се броят на младите, които се интересуват от здравето си

09 Юни 2017 г.
Това сочат резултатите от проучване по време на национална здравна кампания, проведена в 11 града в страната

Стартира национална здравна кампания АРТЕРИАЛНАТА ХИПЕРТОНИЯ КАТО ОСНОВЕН РИСКОВ ФАКТОР ЗА ПРЕДСЪРДНО МЪЖДЕНЕ

11 Май 2017 г.
Кардиолозите в България и най-съвременните медицински технологии се обединяват срещу повишеното кръвно налягане, като основен рисков фактор за инфаркт и инсулт.

AFIB e една много добра технология, нейните възможности трябва да се познават и използват пълноценно

11 Май 2017 г.
При пациенти с резистентна хипертония предсърдното мъждене се среща 3,5 пъти по-често

Само през май - СПЕЦИАЛНА цена на апарат за кръвно Microlife A200!

03 Май 2017 г.
За поредна година, във връзка със Световен Ден за борба с инсулт, през май 2017 купете апарат за кръвно налягане Microlife ВР А200 на специална цена 129 лв. вместо редовна 152 лв.
Кои характеристики са важни в един електронен апарат за кръвно, за да си осигурим точен самоконтрол на артериалното налягане у дома?

Наистина ли е висока "високата температура" и какво да правим - съвети от педиатъра д-р Евгени Крайселски

30 Март 2017 г.
НЕ НАВЛИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СЪС СЕДЕМ КАТА ДРЕХИ, СЪВЕТВА ЕДИН ОТ НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ СТОЛИЧНИ ПЕДИАТРИ
Времето на живачните термометри вече е изтекло, електронните не са точни, затова предпочитайте инфрачервените, категоричен е той.
Повишаването на телесната температура е нормална реакция на организма при определени състояния като инфекция например и затова на този феномен трябва да се гледа преди всичко като на доказателство, че имунната система на детето работи, казва в началото на разговора ни един от най-търсените столични педиатри д-р Евгени Крайселски.

Предсърдното мъждене и артериалната хипертония значително повишават риска от сърдечно-съдов инцидент (мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт)

01 Март 2017 г.
доц. Кирил Карамфилов - завеждащ Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Александровска"

Интервенционалното лечение на сърдечно-съдовите заболявания все по-често става метод на първи избор

20 Февруари 2017 г.
Доц. Васил Велчев, кардиолог в столичната УМБАЛ „Св. Анна“
Увеличава се броят на хората, които идват при кардиолога с точна информация за стойностите на кръвното си налягане, споделя един от най-добрите ни специалисти по заболявания на сърцето.

AFIB технологията се характеризира с много висока степен на достоверност

13 Февруари 2017 г.
Ранното откриване на предсърдно мъждене и бързото насочване към лекар специалист подобрява много прогнозата, защото навреме може да се пристъпи към адекватно лечение.

Студеното време може да увеличи риска от инсулт до 30%

21 Декември 2016 г.
Зимата наближава. С какво е опасен студеният сезон за хората, нараства ли опасността от мозъчни инсулти?
Резките промени в температурата водят до рязко нарастване на сърдечносъдовите и мозъчно съдовите инциденти. Известно е, че студеното време може да увеличи риска от инсулт до 30%. Едно наскоро публикувано проучване показва, че всеки спад на външната температура с 3оС за 24-часов период, води до нарастване на инсултите с 11%. Но сред хората, които имат и други рискови фактори, като повишено кръвно налягане, пушене или са с наднормено тегло, увеличението е с още 30%.

Впечатлена бях от факта, че AFIB технологията е разработвана в сътрудничество с лекари и е клинично тествана в болнични условия

12 Декември 2016 г.
От няколко години познавам апаратите за измерване на кръвно налягане Microlife с AFIB технология и оценката - не само моята, но и на хората, които са ги използвали е повече от добра.
Генка Палешникова-маг.фармацевт в Аптека Субра

Младите хора търсят апарати за кръвно с AFIB технология и ги подаряват на възрастните си родители

09 Декември 2016 г.
Теодора Иванова - фармацевт Аптека 36.6, гр. Пловдив
От 4 години познавам апаратите на MICROLIFE за измерване на кръвното налягане и мога да кажа, че техните качества ги отличават съществено в най-добрия смисъл на думата от всичко познато досега.

Проф. д-р Снежана Тишева за сърдечно-съдовите заболявания и риска от възникване на инсулт

09 Декември 2016 г.
Проф. д-р Снежана Тишева.
Член на Дружеството на кардиолозите в България, на УС на ДКБ, на Българската лига по хипертония, на УС на БЛХ, на редакционния съвет на сп. „Българска кардиология”, на Съюза на учените в България.
Член на Европейското кардиологично дружество, Работната група по ОСН към Европейското кардиологично дружество, дипломиран европейски хипертензиолог. Носител на наградата „Медик на годината” на РК на БЛС-Плевен.

Кампаниите за измерване на кръвното налягане и откриване на предсърдно мъждене в нашите аптеки доказаха полезността си

07 Декември 2016 г.
Фармацевтите можем да бъдем добри съветници на хората, нашите знания трябва да се използват пълноценно
Винаги е приятно да усетиш, че си полезен на хората около теб. Работата ми в аптеката всеки ден показва, че всеки, който прекрачва прага и застава пред гишето се нуждае от две неща – от нашето внимателно отношение и от знанията ни.

Живачните апарати вече са минало, идва ред на нови устройства с нови технологични възможности

05 Декември 2016 г.
Качеството на апаратите за измерване на кръвно налягане с AFIB технология е безспорно

Следете редовно артериалното си налягане – така ще намалите много вероятността да станете жертва на мозъчен инсулт

03 Ноември 2016 г.
Новите технологии дават възможност за прецизно проследяване на рисковете в сърдечния ритъм, позволяват и определянето на индивидуалния рисков профил на всеки човек, обяснява доц. Андонова.

Доц. Бойко Стаменов: Превенцията на инсултите е важна

03 Ноември 2016 г.
Превенцията на инсулта е напълно възможна, хората трябва да бъдат по-активни и по-отговорни към себе си

Активна превенция и борба с инсулта: технологията AFIB спасява живот!

07 Октомври 2016 г.
В България годишно над 35 хиляди души преживяват инсулт, като при всеки пети човек изходът е фатален.

Microlife ПРОСЛУША 2280 СЪРЦА от цяла България и откри предсърдно мъждене на 90 от тях.

06 Юни 2016 г.
Гордеем се с резултатите от нашата сърдечна мисия!
Националната кампания осигури на 2280 души свободен и безплатен достъп до медицинска техника, с единствена в света AFIB технология за откриване на предсърдно мъждене

17 май - направете безплатно измерване на кръвното си налягане с най - добрата медицинска технология на Microlife

14 Май 2016 г.
Национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане в 11 града в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Добрич, Благоевград, Кърджали , Хасково, Русе и Плевен. Прегледите се извършват в специално изградени пунктове, на места с голям човеко-поток от 10 до 16 часа

БЕЗПЛАТНО измерване на кръвно налягане

10 Май 2016 г.
На 17 май 2016г., от 10.00 до 16.00 ч, в единадесет града от страната ще се проведе кампания на открито с безплатно измерване на кръвно налягане с медицинска техника A200 Afib Microlife, която по време на измерване засича наличие на предсърдно мъждене. Измерването с тази апаратура е превенция от хипертония и мозъчен инсулт.

ПРОМОЦИЯ! Само през май 2016 купете апарат за кръвно налягане Microlife ВР А 200 на специална цена 129 лв.

26 Април 2016 г.
Автоматичен апарат за кръвно налягане Microlife ВР А 200 на специална цена 129 лв.
Само през май 2016
Промоцията ще откриете в най-добрите аптеки в страната.

Microlife на края на света... в Антарктида

13 Април 2016 г.
За първи път в историята си, медицинска техника Microlife "стъпи" на леденият континент Антарктида. Лекарският екип и учени от 24-та Българска антарктическа експедиция се довериха на изключително високото качество на Microlife.
Самоконтрол ООД осигури пълно медицинско оборудване за нуждите на лекарския кабинет и медицинската програма на Българската антарктическа база „Свети Климент Охридски”.

Microlife на благотворителен коледен базар в Интер Експо Център 6 декември 2015 г.

11 Декември 2015 г.
С покана от посолство Швейцария Микролайф взе участие в благотворителната кауза на МЖК

Имената на печелившите участници в националната томбола на Микролайф.

04 Декември 2015 г.
Екипът на Микролайф има удоволствието да сподели победителите от националната томбола по случай Деня на сърцето!

Електронен термометър с гъвкав накрайник и златен връх Microlife MT550

13 Ноември 2015 г.
Вашият надежден помощник в измерването на температурата у дома

Официално представяне на Microlife компресорен небулайзер NEB 10B на Национална конференция за ОПЛ и педиатри в Правец (9-11 октомври)

15 Октомври 2015 г.
Вижте подробности от представянето на Microlife на Конференцията, както и за самия небулайзер NEB 10B

Онлайн фото игра с награди от Microlife - Официални правила

29 Септември 2015 г.
Вижте как можете лесно да спечелите награда от Microlife само с една снимка!

Започва томболата с награди на Microlife за Световния ден на сърцето

28 Септември 2015 г.
От 29 септември - Световният ден на сърцето можете да участвате в томболата на Microlife за невероятни награди! Вижте как можете да спечелите някоя от тях!

Официални правила на томбола по случай Световния ден на сърцето 29 септември 2015 г.

11 Септември 2015 г.
Тук можете да се запознаете с официалните правила и условията за участие в томболата за Световния ден на сърцето.
Период на промоцията 29.09-29.11.2015 г.

Резултати от Национална кампания на Българска лига по хипертония и Microlife

10 Август 2015 г.
Microlife и Българска Лига по Хипертония : 10 годишна успешна социална история – единствени в България!

17 май 2015 Национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане и превенция от инсулт

24 Април 2015 г.
В градовете: София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Велико Търново.
Национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане и превенция от инсулт под мотото:
"Високо кръвно налягане и наднормено тегло - фатално привличане с повишен риск от мозъчен инсулт"

Избирайте само оригинална и сертифицирана медицинска техника за Вашето здраве!

24 Април 2015 г.
За да сте сигурни, че взимате качествена техника за здраве у дома, с която получавате точни резултати, гаранция и сервизно обслужване, уверете се, че купувате Microlife продукти, които са внесени от фирма Самоконтрол ООД!

Национална кампания на 17 май 2014 - Световен Ден за Борба с Хипертонията

14 Май 2014 г.
В градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Шумен и Русе.
На 17 май (събота)2014г., по повод Световния ден за борба с артериалната хипертония, Българската Лига по Хипертония в партньорство с Microlife България ще проведе поредната си национална информационна кампания под мотото: «Национална програма за безплатно измерване на кръвното налягане: Самостоятелен контрол на кръвното налягане и диабета – двойна грижа за живот!»

Световния Ден за борба с хипертонията – заедно с Микролайф

01 Юни 2013 г.
Във връзка със 17 май – Световен Ден за борба с хипертонията, в десет града в България бяха разкрити мобилни пунктове за измерване на кръвното налягане. Лозунгът на акцията тази година беше: „Нормално кръвно налягане – нормален сърдечен ритъм”. Особено внимание се акцентираше на аритмията „предсърдно мъждене”, като един от факторите за инсулт.

Предсърдното мъждене

07 Април 2012 г.
Предсърдното мъждене е най-разпространеното нарушение на ритъма на сърцето. Неговото разпространение се повишава в зависимост от увеличаването на възрастта на населението. Предсърдното мъждене често е свързано с органичните заболявания на миокарда. Но при значителна част от пациентите трудно се откриват признаците на органичната патология на миокарда. Нарушаването на хемодинамиката и тромбоемболичните усложнения, свързани с предсърдното мъждене, водят до значително повишаване на заболяването, смъртност и стойност на медицинското обслужване.

Страдащи от хипертония ежегодно нарастват

04 Август 2010 г.
Както е известно, количеството хора, страдащи от хипертония в нашата страна ежегодно расте. В рамките на отбелязването на световния Ден за борба с хипертонията и с цел профилактика и ранна диагностика на това заболяване, всички желаещи можаха безплатно да измерят своето артериално налягане. Акцията беше организирана по улиците на шест български града в периода 17-20 май 2011 г

Мнение на българските пулмолози: Белодробните оплаквания и симптоми след инхалиране с NEB 50 са намалели значително.

08 Април 2010 г.
Белодробните оплаквания и симптоми след инхалиране с NEB 50 са намалели значително – това е мнение на д-р Е. Шопова от СБПФ „Света Петка Българска, изразено в доклада й на регионална среща-семинар на клон Южен на Българското Дружество за белодробни болести (БДББ) 14-15 ноември в гр. Велинград.
Небулайзери NEB 50 активно се използват в СБПФЗ „Св. Петка Българска” (Велинград) за инхалационна терапия при болни с хронични белодробни заболявания.

Microlife ВР А130 – единствен на пазара апарат, предназначен за незрящи хора!

22 Декември 2009 г.
На 16 септември 2009 година в сградата на Община Пловдив се състоя връчването на 100 апарата Microlife модел ВР А130 за измерване на кръвно налягане, предназначени специално за слабо зрящи и незрящи хора на преференциална цена. Това е единствен по рода си апарат на пазара, позволяващ на хора в неравностойно положение да следят за своето здраве без помощта на зрящ човек. Пред многото журналисти и заинтересовани лица бяха демонстрирани...

Microlife BP W100 – най-точен апарат за китка в света!

29 Юли 2009 г.
Апаратът Microlife BP W100 – най-точен апарат за китка в света! Microlife BP W100 успешно премина изпитания едновременно на два водещи изследователски института - Британското Хипертонично Общество (BHS) и Европейското Общество за Хипертония (ESH). По резултати от теста BHS, апаратът Microlife получи най-висок клас на точност А/А – такава точност преди не е достигал нито един апарат за китка...

Copyright © 2024 - Microlife България. Всички права са запазени.