Технология AFIB на Microlife може да предотврати ИНСУЛТ!

Новини

 


 

Хипертонията и предсърдното мъждене са основните фактори за риска от инсулт.

прочети още...


 

 


Вход за дистрибутори

[ Забравена парола ]

 

Microlife RSS News

Превенция на инсулт - стъпка по стъпка

ПРЕВЕНЦИЯ НА ИНСУЛТ - СТЪПКА ПО СТЪПКА

 

Според данните от няколко епидемиологични проучвания предсърдното мъждене (AFIB) е най - често срещаното нарушение на сърдечният ритъм, което води до ИНСУЛТ.

 

Статистиката за Европа показва, че потърпевш е всеки 5-ти човек на възраст след 40 години.

Прогнозата - до 2050 година броя на болните ще се удвои.

 

 

При хора с предсърдно мъждене (AFIB), вероятността да получат съсиреци, които повишават риска от ИНСУЛТ е 5(пет) пъти по - голяма.

 

Инсултът е на първо място като причина за инвалидност и на трето място за смъртност.

 

 

Инсултите свързани с предсърдно мъждене (AFIB) са изключително тежки, със значителна инвалидизация( движи се около 60 %) и по - голяма вероятност от смърт ( около 20 % ), а     

  

Противно на широко разпространеното мнение, инсултът МОЖЕ да бъде предотвратен.

Два от три инсулта могат да бъдат предотвратени ако предсърдното мъждене е открито и лекувано навреме.

 

 

Откриването е от съществено значение.

Много случаи  на AFIB минават незабелязано, докато човек не пострада от инсулт и открие, че има AFIB докато в болницата.

С патентования алгоритъм на Microlife за AFIB , скринингът е крачка напред в откриването на предсърдно мъждене.

Измерването на кръвно налягане ( както в клиниката, така и у дома ) с този тип технология е клинично доказано, че ще доведе до превенция на мозъчен инсулт, чрез откриването на нови случаи на AFIB и ще бъде полезно за проследяване на тези, които вече диагностицирани.

За да установите предсърдно мъждене в домашни условия, следете състоянието си с автоматичен апарат BP А200 AFIB 

 

Обикновено , първоначалната цел на лечението е да се нормализира ритъма на сърцето, за да се предотврати инсулт при пациенти с предсърдно мъждене. За да се постигне това, лекарите често предписват лекарства или използват електрическа стимулация. Когато тези мерки не са достатъчни , лечението на AFIB се съсредоточава върху защита от образуването на кръвни съсиреци.

Повечето инсулти свързани с AFIB могат да бъдат предотвратени чрез разреждане на кръвта (с антикоагуланти ). Използването на антикоагуланти може да намали риска от инсулт с 68%.

Понякога лекарите не са склонни да предписват тези лекарства , тъй като те може да попречат на други лекарства или диетата на пациента, както и поради риска от вътрешни кръвоизливи. Въпреки това , едно ново поколение лекарства може да няма толкова тежки странични ефекти и да изисква по-малко контрол на кръвното.

 

Инсултът е първата причина за инвалидност и третата причина за смърт . Достатъчно основания, за да обърнете внимание на предсърдното мъждене и да си направите скрининг за AFIB, особено ако имате други рискови фактори за AFIB.

За щастие, все повече и повече хора по света осъзнават важността на AFIB скрининга за превенция на инсулт . Това ново движение несъмнено ще помогне за подобряване качеството на живот на много хора и ще доведе до превенцията на много предотвратими инсулти .